• 26
    bizdekilerin konu mankenliği yaptığı teknik ekip personeli. tüm sorumluluk zaten hocada ama bazen oluyor, hoca da iptal oluyor. herhangi bir sebeple mantıklı kararlar veremeyebiliyor, formsuz olabiliyor. burada devreye sen gireceksin arkadaş. hocayla gerekirse tartışacaksın ama "yardımcı" olacaksın adama. la gidiyor maç, hoca tıkanmış. hiç mi fikrin yok? hiç mi demiyorsun hocaya "hocam şöyle şöyle yapalım" diye falan. hoca izliyor bunlarda hocanın arkasından izliyor. hoca cezalıyken foyaları ortaya çıktmıştı zaten de artık iyice can sıkmaya başladı bu ekibin yetersizliği.

    öyle kenarda oturup hocaya yancı gibi davranmakla, oyundan çıkan oyuncunun sırtına eşofman örtmekle olmuyor bu işler. bugünkü puan kaybında sorumlu aramak için yazmıyorum ama yani her kritik durumda da "onlar da ne yapsın" diyemiyorum artık.
    abi az çalışın yahu. rakibi analiz edin, kimler neler yapar vs hazırlanın abi. hiçbir şey bilmiyor gibi çıkıyoruz maçlara. ilk 45 dakikaları rakibi tanımakla harcıyoruz gibime geliyor. yazık yani.

    (bkz: 3 mart 2019 bb erzurumspor galatasaray maçı)
  • 34
    ülkemizde olduğundan fazla anlam yüklenilen makam.
    herhalde fatih terim ve mustafa denizli gibi isimlerin yardımcı antrenörlükten başarılı bir teknik direktöre evrilmeleri bu makamdan beklentilerin artmasının ana sebeplerinden biri olabilir.
    bugün sir alex ferguson, arsene wenger, carlo ancoletti'nin, jose mourinho'nun yardımcıları kimlerdi diye sorsak kimse bilemez. günümüzde jurgen klopp bu makama değer veriyor lakin meşhur yardımcısı zeljko buvac'ın durumu da ortada.
    yardımcı yardımcıdır gözler ve ışıklar daima başroldedir.
  • 16
    bıktım şu mevkiye eski futbolcu getirme sevdasından ya. ne biçim yöneticiler var bu takımın başında insan cidden hayret ediyor. teknik ekip dediğin adı üstünde ekip. bırakın da gelen hoca ekibini kendi kursun. birlikte çalışmak istediği adamları kendi seçsin. resmen bu ekibe konulan eski futbolcu yönetimin köstebeği gibi. daha ilk dakikadan gelen hocaya güvensizliği aşılıyoruz resmen. sanki sahadaki futbolu izleyince anlayamacağız iyi mi kötü mü? takıma illa abilik yapacak birini arıyorlarsa yapsınlar abdürrahim albayrak'ı futbol şube sorumlusu tamam işte.
  • 67
    bir insanın doğrudan yönetebileceği kişi sayısı bir çok yöneticilik eğitiminde 7-10 arasında söylenir. bu şu demek, bu varsayıma göre en yüksek yöneticilik kabiliyetine bile sahip olsanız en fazla 10 kişiyi "doğrudan" yönetebilirsiniz.

    futbol takımı yönetmek, çalışanınızın performansı dışında fiziksel gelişimi, psikolojik durumu dahil çok fazla bireysel parametreye bağlı bir iş.
    bir insanın tek başına
    hem oyuncu performanslarını değerlendirmesi,
    hem oyuncuların psikolojik durumlarını göz önünde bulundurabilmesi,
    hem oyuncuların gelişim veya gerilemelerini takip edebilmesi,
    hem rakip takımları analiz edebilmesi,
    hem scout raporları ile gelen dökümanlarla, videolarla ilgilenebilmesi,
    hem kadro mühendisliği yapabilmesi,
    vb. çok zor.
    67 yaşındaysanız, bir yandan da medyayla falan uğraşıyorsanız daha da zor.

    15 yıllık mühendisim, 5 yıldır proje yürütüyorum. bu konu hakkındaki naçizane görüşüm; bir insanın yürüttüğü görevi nedeniyle üstlendiği bir sorumluluk varsa ve başarısızlık durumunda ödencek bir bedel varsa yardımcıların en iyisini ister kendisine.
    eğer bir hesap verilmiyorsa tabii ki kimse yardımcı istemez.

    galatasaray'ın bu sene şu ana kadar tff'den alabileceği para 7 galibiyet 6 beraberlik için 27.3 milyon lira. alabileceği toplam para ise 51.3 milyon lira. fark 24 milyon lira. tabii ki hedef tüm maçları kazanmak değildir, ancak potansiyel kaybın değeri bu.
    bunun sonucunda ödenen bir bedel, verilen bir hesap yok. hoca bütün sorumluluk bende diyor da... nedir yani, birimiz işimizde çuvallasak, yönetime bütün sorumluluk bende desek sizce işimizde kalabilir miyiz?

    uzun lafın kısası hocanın sorumluluğu paylaşacağı, kendi adına kararlar amasına izin vereceği bir ekibe ihtiyacı var.
  • 37
    kanımca çok önemli bir konumda yer alan antrenörlerdir.
    futbolda doğal olarak teknik direktörler ön planda oluyor. ama iyi bir yardımcı antrenör, takıma her zaman çok büyük katkı sağlar.
    iyi bir yerli yardımcı antrenör, türkiye'ye yeni gelen bir yabancı teknik direktörün ligi tanımasında, türk futbolunu tanımasında ve yeni geldiği takımı tanımasında çok büyük rol oynar bence.
    örneğin büyük galatasaraylı bülent ünder hocamız, 2005-2006 sezonunda eric gerets'in yardımcısıydı.
    bu dönemde, rakipleri mükemmel şekilde analiz eder ve taktik açıdan galatasaray'a çok büyük katkı sağlardı.
    süper lig 2005-2006 şampiyonluğumuzda güzel insan geretsle birlikte bülent hocanın da payı çok büyüktür.
    1. fatih terim döneminde de imparatorun yardımcısıydı kendisi. o dönemde de fatih hocamıza çok yardımcı oldu taktik açıdan.
    bazı yardımcı antrenörler vardır ki teknik direktör kadar önemlidir.
    tabii ki şimdi yazacaklarım olmayacak bir şey; ama ben eğer görebilseydim ve teknik adam olarak futbolun içinde olmak isteseydim, belki de spor hayatımın sonuna dek yardımcı antrenör olarak kalmak isterdim.
    yardımcı antrenörlerin, futbolun taktik ve teknik yönüne yüksek düzeyde vakıf olmaları, adeta futbolun akademisyeni gibi olmaları gerekir bana kalırsa.
  • 60
    galatasaray'da son dönemde görev alanlarına çok üzüldüğüm insanlar. ne zamanki teknik direktörümüz ceza alıp tribüne çıksa, takımın kötü gidişatının ihalesi o maçlarda takımın başında olan yardımcıya kalıyor. önce levent şahin, ümit davala; şimdi de necati ve selçuk. bunlar olmasa önümüze gelene beş atıyoruz da işte, sıkıntı yardımcılar.

    galatasaray'la yatıp kalkıp her allahın maçını izleyen taraftar güruhunun sorunlarımızı bu kadar yanlış/eksik analiz etmesi üzüyor. bu ekibin bu kadar yetersiz olmasının tek sebebi, siz benden iyi mi bileceksiniz zihniyetindeki hocamızdır. sezon başında ekibe takviye düşündüğünü bizzat kendi ağzıyla açıklayıp, herkes eleştirmeye başladıktan sonra "ben bu ekiple de başarılı olayim de siz görün" mantığıyla koskoca kulübü, yapılan milyonlarca euro yatırım yapılan takımı ve oyuncu gelişimlerini böylesine riske atabilmek bile dünyanın her yerinde bir kovulma sebebidir.

    artık çok doymuş ve çağın gerisinde kalmış bir direktörün, somut hiçbir vasıfları olmadığı halde kulüpte görev bulabilen yardımcılarıdır.
  • 58
    galatasaray futbol takiminda hangi kriterlere gore secildigini merak ettigim antrenor turu. fatih terim gorevde oldugu zaman cogunlukla iyi anlastigi ve evlat kontenjanindan olan isimleri sectigini goruyoruz. bu isimler futbolu birakir birakmaz a takimda yardimci antrenor olabiliyor. once alt liglerde veya alt yapida deneyim kazansinlar diye birsey yok. asil ilginc olan ise bizdeki yardimci antrenorlerin gorevleri, uzmanlik alanlari nedir bilinmemesi. tek gordugumuz hocanin yaninda oturup onun dediklerini onaylamalari. fatih hocanin onceki yardimcilarina baktigimizda ise ekipten ayrildiktan sonra alt liglerde bile is bulamamalari. fatih terim yardimci yetistirmiyor geyigine girmek istemiyorum ama sergen yalcin ve abdullah avcinin ekibinden bile teknik adam cikiyorsa fatih terim de cikarmali.

    transfer yapilacaksa takima degil teknik ekibe yapilmali ve kriter olarak 'camianin cocugu' olmasi belirlenmemeli. yoksa her transfer sezonu bir cok oyuncu alip yine ayni donguye gireriz.
  • 32
    toplam 4 şampiyonlukta görev almış yardımcı antrenörlerin elbet payları vardır.
    teknik direktörün yardımcıları ile olan durumunu bizler bilemeyiz. antrenörlerin performansını da biz değerlendiremeyiz. zira bunu değerlendirmek için bilgi sahibi olmamız lazım. ne biliyoruz da bu adamlara yetersiz yaftası vurabiliyoruz?

    fb medyasında ki futbol dehalarının(!) yorumlarına bakarak fikir sahibi olmayı doğru bulmuyorum.
  • 20
    kulübeye eski futbolcu koyulmasını anlıyor ve nedense sempatik ve zararsız buluyorum, ama bu kişi 'yardımcı antrenör' sıfatıyla orada olmak zorunda değildir herhalde?

    'genel kaptan' falan gibi bir ismi yok mu bu işin; özellikle ispanya ya da portekiz'de takım elbisesinin üzerine kaptanlık pazubandı takan adamlar geliyor aklıma. öyle olmuyor mu bu iş bizde? sadece soruyorum.
  • 69
    galatasaray futbol takiminin bu sezon gittigi yapilanmada daha cok onem arz eden antrenor turu. genc oyuncularla yakindan ilgilenecek ve onlari her alanda gelistirecek antrenorler gerekli. fatih terim her oyuncuyla yakindan ilgilenemez. onun aciklarini deneyimli antrenorler kapatabilir.

    bizde ise yardimci antrenorler ilk antrenorluk deneyimini yasiyor. ne kadar iyi futbolcu olursaniz olun antrenorluk farkli bir is. selcuk inan ve necati ates once alt yapida veya anadolu'da yardimci antrenor olarak deneyim kazanip sonra galatasaray gibi bir takimda bu gorevi yurutebilirler. sirf hocayla aralari iyi oldugu icin degil yani.

    onceki donemlerde takimimiz deneyimli ve hazir oyunculardan kurulu oldugu icin hocanin illa iyi yardimcilara ihtiyaci olmuyordu. o yuzden o donemler hasan sas ve umit davala'nin yeterlilikleri fazla tartisilmiyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın